Home

Achtergrond 209 x bekeken

Kinderen met dyslexie slapen slecht

Een derde van de dyslectische kinderen heeft moeite 's avonds in slaap te vallen.

Een op de vier slaapt onrustig en een op de vijf wordt 's ochtends te vroeg wakker. Veel kinderen die moeite met lezen hebben, vertonen nogal eens lusteloos gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van IWAL Instituten voor Dyslexie naar de sociaal-emotionele gevolgen van dyslexie bij kinderen tussen zeven en dertien jaar. De resultaten worden dinsdag overhandigd aan SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten.

Een kwart van de kinderen met dyslexie is gespannen, als er een vraag in de les moet worden gesteld. Eveneens een kwart heeft regelmatig last van buikpijn. Door dyslexie hebben kinderen een laag zelfvertrouwen. Het IWAL vindt het zorgelijk dat een op de drie kinderen met dyslexie problemen met de slaap heeft. Het is een probleem dat tot nu toe weinig aandacht heeft gekregen en dat bij kinderen in de lageschooolleeftijd kan leiden tot meer stress, problemen met de concentratie en het geheugen en tot verslechtering van de prestaties op school.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.