Home

Achtergrond 186 x bekeken

Kamer maakt haast met mestoverleg

De Tweede Kamer wil spoed maken met overleg over nieuwe mestregels met minister Verburg.

Ze is bang dat ze geen vat meer heeft op afspraken met Brussel. Meteen na terugkeer van het zomerreces deed CDA-Kamerlid Koopmans vandaag het verzoek om een gesprek over de Europese mestvoorschriften met een Europese ambtenaar naar voren te halen. Het moet nu volgende week plaats vinden. Kort na dat dit gesprek met deze ambtenaar en na inwinning van schriftelijke reacties van belanghebbenden wil de Kamer een gesprek met de minister van LNV. "Als we dit overleg niet naar voren halen is de koek in Brussel al gebakken", aldus Koopmans.

De Kamer houdt er rekening mee dat de Nederlandse regering al in oktober tot afspraken komt met de Europese Commissie over het vierde actieprogramma ter uitvoering van de EU-Nitraatrichtlijn en de mestvoorschriften na 2009.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.