Home

Achtergrond 289 x bekeken 4 reacties

Kamer houdt twijfel bij fusie inspectiediensten

Een Kamermeerderheid houdt voorlopig twijfels bij de voorgenomen fusie tussen Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), Algemene Inspectiedienst (AID) en Plantenziektenkundige Dienst (PD) in 2011.

Dat bleek vanochtend bij een Kamerdebat. PvdA, SP en VVD willen dat minister Gerda Verburg (LNV) eerst orde op zaken stelt bij de VWA, alvorens door te gaan met de fusie. De Kamer nam eerder dit jaar een motie van deze strekking aan.

Maar volgens Verburg is het niet mogelijk de inspecties kostenefficiënter te maken - zoals de Kamer óók heeft gevraagd - zonder een fusie. Het kabinet heeft afgesproken 20 procent op de inspectiediensten te bezuinigen.

"Als ik deze taakstelling niet verantwoord kan uitvoeren, dan geef ik haar terug. Of dan moet de Kamer er geld bij doen", zei Verburg. Voor extra geld voor de inspectiediensten lijkt echter geen meerderheid te vinden. De minister zegde wel een evaluatie van het fusieproces toe in 2009.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  slager

  en een puinhoop is het er al en alles hebben ze al verkloot dus de fusie kan door vind ik ook grotere puinbak dan nu kunnen ze dr toch niet van maken of , toch wel !!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  wim

  Zandbergen en Slager,
  De maatschappij dat ben jij!!!!
  Neem in brede zin je eigen verantwoordelijkheid en je hebt geen toezicht nodig.
  Je kent het wellicht wel: Na vertrek van het fatsoen werd de regel geboren en vervolgens was toezicht voor een aantal ook onontbeerlijk.
  Dus .........

 • no-profile-image

  Henk

  Laat de kamer zich maar is eerst drukker maken om duidelijk beleid en praktische en duidelijke en eerlijke regelgeving. De inspectiediensten moeten controle houden op goede naleving. Zij zijn er voor de sector en niet anders om. Dit mogen we ook nooit aksepteren, we werken niet voor een controlerend orgaan! Alle problemen binnen deze organen, daar willen wij geen slachtoffer van worden en zeker niet betalen. We komen toch al veel tekort!!

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Laat de fusie maar door gaan. Hebben we weer een criminele organisatie minder.

Of registreer je om te kunnen reageren.