Home

Achtergrond 206 x bekeken

Kamer buigt zich over zaak-Cramer

De Tweede Kamer buigt zich vandaag over de kwestie rond milieuminister Jacqueline Cramer en haar vermeende steunbestuiging aan het krakersblad Bluf!.

Voor het debat krijgen de fracties de uitkomst van het onderzoek dat accountants- en adviesbureau Ernst & Young uitvoerde naar de vraag of en hoe haar naam kwam te staan onder een uit 1986 opgeduikelde krantenadvertentie.

Cramer, destijds voorzitter van Milieudefensie, kan zich niets herinneren van deze steunbetuiging aan de publicatie van bij het ministerie van Economische Zaken gestolen stukken over nieuwe kerncentrales. Ze wees er ook op dat was ondertekend met Jaqueline Kramer en dat haar naam anders wordt gespeld.

De oppositiepartijen VVD en PVV eisten op hoge toon echter opheldering en dat voorspelt weinig goeds. Zijn betrokkenheid bij de gewraakte inbraak leidde onlangs tot het vertrek van GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak.

Premier Jan Peter Balkenende liet de Kamer maandag al weten dat hij als formateur Cramer voor haar aantreden nog had gevraagd naar zaken uit het verleden die haar of het kabinet in een moeilijke positie konden brengen. Ze antwoordde toen dat 'zulke feiten er niet zijn'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.