Home

Achtergrond 176 x bekeken

Juncker: Europa moet Amerikaans voorbeeld niet volgen

Europa moet de Verenigde Staten niet volgen in een poging om de economische afzwakking tegen te gaan met een fiscaal stimuleringspakket.

Dat zei de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, voorzitter van de groep van ministers van Financiën van de eurolanden, woensdag in een zakelijke bijeenkomst.

Juncker zei dat alleen landen die hun begroting op orde hebben, het zich kunnen veroorloven om stimulerende maatregelen te nemen. Hij voegde hieraan toe dat het fiscale stimuleringspakket in de VS minder effectief zou kunnen zijn dan de regering hoopt.

”Geef niet toe aan paniek”, zei hij tegen collega’s. Europese regeringen zouden volgens Juncker in plaats daarvan hun begroting op orde moeten krijgen, inflatie moeten bestrijden en structurele hervormingen moeten plegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.