Home

Achtergrond 328 x bekeken

Jonge, moderne boerinnen willen beter imago

Vooral jonge, moderne boerinnen kwamen vandaag naar de eerste Ik-ben-boerindag in Zeewolde.

Vooral jonge, moderne boerinnen kwamen vandaag naar de eerste Ik-ben-boerindag in Zeewolde. De dag werd georganiseerd door boerin en journaliste Martine Kruider op het melkveebedrijf van haar en haar man. Na discussies over het imago van de boerin waren er ‘s middags workshops, zoals schilderen. Foto Axipres

Een dierenarts in Marokko vaccineert een geit tegen de pest van kleine herkauwers (PPR). Foto ANP

Een ambtenaar zet de dozen met de stukken van de Miljoenennota klaar in een kantoor van de Rijksvoorlichtingsdienst aan het Buitenhof in Den Haag. De Miljoenennota is vanochtend - onder embargo - beschikbaar gekomen voor journalisten en Kamerleden. In de stukken staat de Rijksbegroting voor volgend jaar. Op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september, presenteert minister Wouter Bos van Financiën de begroting en spreekt koningin Beatrix de troonrede uit. Foto ANP

De mais die veehouder en akkerbouwer Jan Stokkers eind juni herinzaaide staat er vooralsnog prima bij. Door een hagel- en onweersbui raakte op 22 juni 18 van zijn in totaal 44 hectare mais zwaar beschadigd. Daarvan was 9 hectare zo zwaar beschadigd dat herinzaai nodig was. Deze mais staat er nu prima bij, maar er is nog wel even goed weer nodig om de mais goed te laten afrijpen. "Tot nu toe is het echter boven verwachting zoals de mais erbij staat," zegt Stokkers. Deze week is het stuifmeel gevallen. De andere 9 hectare mais die niet heringezaaid is, staat er ondertussen steeds slechter bij. Foto Paulus Maessen

De I-Demodagen trokken de afgelopen drie dagen veel mensen naar de Demokwekerij in Honselersdijk. Vooral vertegenwoordigers van producten en diensten uit de tuinbouwsector waren ruim vertegenwoordigd. Zij kwamen een kijkje nemen naar de nieuwste innovaties voor de glastuinbouw. Bij de kwekers trok vooral de LED-verlichting de aandacht. Een techniek die voordelen biedt bij de teelt van tomaten en paprika’s, maar waarin nog weinig kwekers investeren als gevolg van de hoge energieprijzen. Foto Clement Mol

Medewerkers van loonbedrijf Verschoor in Almkerk stellen de rooier af, waarmee het loonbedrijf vandaag de cichorei-oogst is begonnen. Het bedrijf oogst de komende maanden zo’n 350 hectare in West-Brabant voor Sensus. De loonwerker doet dit al jaren, zegt een woordvoerder. "In het begin gebruikten we een aangepaste bietenrooier. Vanaf dit jaar oogsten we met een nieuwe cichoreirooier. Omdat de wortels van de cichorei smaller zijn dan van bieten, zijn de rooischaren aangepast en zijn de spijlen in de zeefrekken wat smaller gezet." Foto William Hoogteyling

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.