Home

Achtergrond 247 x bekeken

Investering in viskweek en productierechten niet meer in Borgstellingsfonds

Onlangs is het Wijzigingsbesluit Borgstellingsfonds gepubliceerd in de Staatscourant en is daarmee in werking getreden. De regels zijn zo aangepast dat viskweek niet meer in aanmerking komt voor borgstelling. Ook investeringen in productierechten en quota komen niet meer in aanmerking. De wijziging is per 13 augustus van kracht geworden.

Het Borgstellingsfonds staat garant voor een aanvullende lening indien het bedrijf te weinig zekerheden biedt. Borgstellingen die zijn aangevraagd voor 13 augustus 2008 worden wel toegekend, maar na 13 augustus niet meer. Voor investeringen in productierechten wordt geen borgstelling meer gegeven, omdat deze niet bijdragen aan de ontwikkeling van de landbouwsector. Dit draagt uitsluitend bij aan de verbetering van de financiële situatie van het individuele bedrijf.

Door het schrappen van de viskweek voor menselijke consumptie zijn de mogelijkheden voor een aanvraag bij het Borgstellingsfonds niet beperkt tot akkerbouw, tuinbouw en veehouderij.

Meer informatie Wijzigingsbesluit Borgstellingsfonds
Meer informatie Aanvraagformulieren en brochures op LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.