Home

Achtergrond 222 x bekeken

Institutionele beleggers zien in Europese landbouwgrond winst

Gisteren is een Brits fonds opgericht dat investeringskapitaal verzameld waarmee Europese landbouwgrond wordt aangekocht.

In totaal hopen de partners, het deels vanuit Duitsland opererende Palmer Capital Partners en Bidwells zo’n 300 miljoen euro op te halen.

Met het geld wordt landbouwgeschikte grond aangekocht in met name Midden-Europa: Polen, Hongarije, Roemenië en Tsjechië. Ook in West Europa wordt gekeken naar ontwikkelingsmogelijkheden, vooral in Frankrijk en Scandinavië.

Palmer Capital Partners is de grootste financiële instelling van de twee en beheert momenteel reeds 944,6 miljoen euro in 6 fondsen. Bidwells heeft de meeste agrarische kennis. De agribusiness divisie werkt met 40 consultants.

Bidwells zegt dat investeerders vooral op de langere termijn investeren in de landbouw: in verwerkende voedingsmiddelenconcerns en grond. Ze hopen zo te profiteren van de hoge agrarische “boom” die ongeveer een jaar geleden inzette.

De Europese fondsen doen feitelijk waarmee landen met kapitaal en weinig beschikbare grond zijn begonnen. Saoedie-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en China verklaarden eerder op jacht te zijn naar landbouwgrond in Afrika.

Of registreer je om te kunnen reageren.