Home

Achtergrond 173 x bekeken 1 reactie

Inenten tegen blauwtong werkt

Vaccineren tegen de dierziekte blauwtong werkt.

Tot die slotsom komt het ministerie van Landbouw, kijkend naar het aantal gevallen van blauwtong. Nederland telde vandaag 33 besmettingen. Een jaar geleden werd nog op 1.020 bedrijven blauwtong aangetroffen. De overheid begon in mei een vaccinatiecampagne waarbij veehouders hun dieren op vrijwillige basis kunnen laten inenten. De dieren waarbij de ziekte nu is vastgesteld, zijn volgens gegevens van het ministerie niet gevaccineerd.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) adviseerde eerder dringend de dieren te laten inenten, aangezien dat "het enige echt effectieve middel is tegen blauwtong''. De virusziekte blauwtong dook in 2006 voor het eerst op in Nederland. Blauwtong is niet gevaarlijk voor mensen, maar herkauwers kunnen eraan sterven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    BT

    "De dieren waarbij de ziekte nu is vastgesteld, zijn volgens gegevens van het ministerie niet gevaccineerd". Dit staat in het artikel. Lees nu het volgende:

    Bij ons onlangs een koe ernstig ziek van Blauwtong(schoolvoorbeeld); na drie dagen dood. De veearts, VWA-arts en wijzelf zeiden: 100 % blauwtong. Bloedmonsters onderzocht in Lelystad: niets aangetoond!!!!! Ra,ra in mei en juni al geent tegen BT. Ook nog een vaars dood aan BT(ook 2 maal geent).

    De entcampagne is verlengd en dus kan men geen officiele gevallen bij geente runderen gebruiken!!!! Snapt U het !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.