Home

Achtergrond 214 x bekeken

Huisvesting Polen in Ysselsteyn van de baan

De huisvesting van vijfhonderd Poolse werknemers op het mobilisatiecomplex in Ysselsteyn, gemeente Venray, is van de baan.

De gemeente koopt het terrein niet aan, liet zij vandaag weten. De bedoeling was dat op het 22 hectare grote complex, dat eind dit jaar dichtgaat, ook winkels, sport-, recreatie- en horecavoorzieningen zouden komen. Omwonenden verzetten zich fel tegen de komst van zo'n Poolse enclave.

Nieuw provinciaal beleid maakt het mogelijk Polen ook te huisvesten in onder meer vrijkomende agrarische bebouwing, kloosters, campings en kantoorpanden. Daardoor vervalt de noodzaak voor de aankoop van het 55 jaar oude mob-complex, liet Venray vandaag weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.