Home

Achtergrond 340 x bekeken

Handel uitzondering ruime deelname agf aan Hortifair

Op de Hortifair is het aantal deelnemers dat zich richt op groente en fruit relatief groot.

Dat laat de organisatie weten. Opvallend veel zaadfirma’s hebben een stand op de toonaangevende internationale tuinbouwbeurs. Zowel Bejo, Nunhems, De Ruiter Seeds, Seminis en Western Seeds laten het assortiment zien.

"We hebben opvallend veel initiatieven voor groente en fruit dit jaar", stelt een woordvoerder. De beurs richt zich vooral met techniek altijd al op voedingstuinbouw, maar de aandacht op eindproduct groente en fruit is dit jaar groter, stelt ze.

Op de deelnemerslijst van bedrijven valt de afwezigheid van afzetorganisaties op. Wel aanwezig zijn aanverwante organisties als GS1, FugIcom, AIM en Freshdigiplaza. Deze organisaties richten zich vooral op het standaardiseren van de groente en fruitafzet.

In de house of genetics tonen bedrijven de ontwikkelingen van de inhoudstoffen in groente en fruit. Western Seed presenteert tomatenrassen met ingekruisde stoffen als suikers, zuren, vezels en andere gezondheidsstoffen.

In het Fresh Digi Plaza wordt de voedingstuinbouwketen nagebootst van kas tot kassa. Het smaakhuis biedt proeverijen van Nederlands product.

In 2007 had 12 procent van de vakbezoekers een glasgroentebedrijf. Bijna een derde van de bezoekers gaf vorig jaar aan een sierteeltbedrijf te hebben. In 2007 bezochten 46.846 bezoekers de beurs in de RAI in Amsterdam. De helft kwam uit het binnenland, blijkt uit de cijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.