Home

Achtergrond 199 x bekeken 12 reacties

Halve kilo vlees in strijd tegen klimaatverandering

Hooguit een liter melk per week, maximaal vier avonden per week vlees en veel minder alcohol, snoep en chocolade.

Dat is nodig om een dramatische klimaatverandering tegen te gaan, blijkt uit een rapport van de Britse organisatie Voedsel Klimaat Netwerk, meldt The Daily Mail vandaag.

Een halve kilo vlees en een liter melk per persoon per week is volgens de organisatie het gemiddelde menu voor mensen in ontwikkelingslanden. Inwoners van rijke landen zouden zich daar naar moeten richten, willen ze de opwarming van de aarde tegengaan, concluderen de wetenschappers.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rik

  Natuurlijk brandstof gebruikende sporten, maar ook dom hardlopen, fietsen, voetballen, body building, noem maar op, en het ernaar toe rijden met de auto gebruikt O2 dat wordt omgezet naar CO2. Dus netjes stil zitten op de bank, licht en tv uit, dan vroeg naar bed, direkt slapen gaan (dus niet meer sporten!) en zo lang mogelijk uitslapen. Dan geen sigaret roken en geen koffie zetten. Ach wat een dom gelul. Je leeft maar 1 keer en de natuur kan heel wat aan, het LEEFT zelfs van de CO2.

 • no-profile-image

  r.v.

  iedereen moet gewoon bieten gaan verbouwen. alle bos en natuur weg. omploegen en bieten erop. bieten zorgen nl voor een vele male hogere omzetting van CO2 dan een bos

 • no-profile-image

  varkenshoudster

  Ik ben het helemaal eens met Gert uit Drente. Het moet toch echt niet veel gekker meer worden, met die lui uit Den Haag.

 • no-profile-image

  sjeng potlood

  idioten, is de samenleving nou totaal aan het doordraaien?

 • no-profile-image

  Nuchter

  Ze zijn knettergek, kunnen ze niet normaal meer denken? Als ze is op houden met al die gekte en normaal gaan leven. En doen wat je moet doen i.p.v. al die doemdekkerij met die enorme geld verspilling. Stelletje idioten!

 • no-profile-image

  Jac

  Anders eten tegen klimaatverandering???????? wat een onzin om te denken dat de mens invloed heeft op klimaatverandering. Dit is een totale overschatting van menselijk kunnen en politiek aantrekkelijk gekakel

 • no-profile-image

  Rik

  Helemaal mee eens. Ik weet ook nog een manier om de "CO2 uitstoot te verminderen": verbied het sporten. Dat geeft ongelofelijk veel onnodig extra CO2 ten koste van O2.

 • no-profile-image

  irma

  Nou Rik, wat sporten bedoel je? Wanneer alle sporten waar welke vorm van brandstof in gestopt word, daar eens het helft wedstrijden van laten rijden. Kijk eens wat dat bespaart aan CO2, laat ze dat maar eens onderzoeken. Maar nee, dan kom je aan het stokpaardje van de boven Jan. En helemaal mee eens, ons menu hoeven we niet aan te passen.

 • no-profile-image

  ik hou van lekker

  Of deze: leg ten oosten van de Hollandse waterlinie een dijk en laat ten westen alles onderlopen zodat er nieuwe moerrassen ontstaan. Hierin wordt dan meteen ontzettend veel CO2 in opgeslagen.

 • no-profile-image

  gert

  hoeveel vliegreizen en hoeveel autokilometers tegen klimaatverandering

 • no-profile-image

  gert

  en de hoge heren en dames gaan toch regelmatig dineren in luxe restaurants en rijden in grote dure auto,s en jan met de pet moet nog soberder leven,laat eerst de bovenklasse maar het goede voorbeeld geven,die zijn dan niet thuis

 • Elevage

  we zijn toch een democratie en geen communisme??? of heb ik ergens de omschakeling gemist...........

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.