Home

Achtergrond 157 x bekeken

Gustav brak record op Cuba

De orkaan Gustav heeft in het westen van Cuba een angstaanjagend record gevestigd, met windsnelheden van 340 kilometer per uur.

Dat meldt de directeur van het Cubaanse Meteorologische Instituut (Insmet), José Rubiera. Het is voor de orkanen in het gebied een record. De hardste wind hier tijdens een wervelstorm gemeten was in 1953 in Mexico. Toen ging het om een snelheid van 286 kilometer per uur, aldus Rubiera.

Gustav heeft dat ver achter zich gelaten en vestigde zo een record ondanks het feit dat de schade aan de Amerikaanse zuidkust erg meeviel. Wel vielen in het Caribische gebied veel doden door deze orkaan, circa honderd waarvan 80 procent in Haïti.

Haïti wordt inmiddels alweer geplaagd door de tropische storm Hanna. Die veroorzaakte er bijna twintig doden en zette de stad Gonaïves dinsdag onder water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.