Home

Achtergrond 207 x bekeken 5 reacties

Groninger graannoteringen zakken fors

De prijzen voor graan zakken hard op de beurs in Groningen.

Zo gaat tarwe gaat van 160 naar 153 euro per 1.000 kilo. De oorzaak ligt bij de wereldwijde verwachtingen overtreffende opbrengsten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  akkerbouwer

  Het gezegde die een collega fruitteler altijd bezigde gaat weer eens op: "Het is een ramp als er nergens een ramp is"; overal lijken de oogsten redelijk tot goed en de prijzen dalen weer fors. Er hoeft bij de huidige wereldvoedselvoorraden echter maar 1 tegenvaller te zijn wat betreft weersomstandigheden en dus opbrengsten en de prijzen zullen weer omhoog vliegen. Even wachten dus op een tegenvaller elders in de wereld alvorens je graan te verkopen. 't is niet anders, "De een z'n dood is de ander zijn brood".

 • no-profile-image

  JG

  Fijn, die reactie wat betreft de krachtvoerprijzen. Het zal wel belangrijk zijn dat die dalen, maar het is wel zo dat akkerbouwers straks weer voor helemaal noppes werken. Een voorbeeld van niet verder kijken dan je eigen stal of portemonnee. Lekker solidair ook.

 • no-profile-image

  toonmechy@tiscali.nl

  Het gaat met de prijs van graan dezelfde kant op als met de melk. Politiek wordt er alles aan gedaan om de prijzen laag te houden (geen braak, quottumverruiming) en de boeren zijn uiteindelijk de dupe. Nog even en we zitten weer op het oude prijsniveau, maar dan wel met sterk gestegen kosten. Het is dan weer wachten op de volgende voedselcrisis. Voorlopig kan de politiek weer slapen.

 • no-profile-image

  gert

  hopelijk zakken de krachtvoerprijzen dan ook

 • no-profile-image

  boer

  Hopelijk ?? Als dat niet gebeurd zal ik maar snel een andere voerleverancier nemen !!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.