Home

Achtergrond 186 x bekeken

Greenpeace presenteert graadmeter energiebedrijven

Greenpeace heeft vandaag de graadmeter voor energiebedrijven gepresenteerd.

Daarin komt E.ON als slechtste uit de bus en Eneco als beste. Dat heeft Greenpeace vandaag laten weten. Volgens de organisatie scoort E.ON zo slecht omdat het plannen heeft voor dee bouw van acht nieuwe kolencentrales.

Omdat E.ON onderaan de graadmeter staat, hebben medewerkers van Greenpeace maandagochtend een grote berg kolen voor de deur van het hoofdkantoor in Eindhoven gelegd.

Onderzoeksbureau SOMO onderzocht in opdracht van Greenpeace het beleid van de zeven grootste Nederlandse energieleveranciers. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek stelde Greenpeace de graadmeter voor energiebedrijven samen. De onderzochte bedrijven zijn (van schoon naar vuil) Eneco, Essent, Nuon, Delta, Electrabel, RWE en E.ON.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.