Home

Achtergrond 285 x bekeken

Graanhandel rekent ook op 306 miljoen ton graan

De Europese graanhandel schat de graanoogst in de EU op dezelfde hoogte als de Europese Commissie. Dat blijkt na de raming die graanhandelsorganisatie Coceral gisteren bekendmaakte.

De Coceral mikt nu voor dit jaar op een graanoogst van 306,17 miljoen ton. Een dag eerder maakte de Europese Commissie een oogstraming bekend van 306 miljoen ton.

De graanhandel schat de gemiddelde opbrengst per hectare dit jaar op 5,2 ton graan per hectare, tegen 4,57 ton vorig jaar. Bij zachte tarwe wordt uitgegaan van een productie van 6,1 ton per hectare tegen 5,2 ton een jaar geleden. De toale productie van zachte tarwe wordt door de graanhandelaren geraamd op 140,7 miljoen ton, tegen 111,7 miljoen ton vorig jaar.

Ten opzichte van vorig jaar komt er naar verwachting van de Coceral zo'n 29 miljoen ton meer aan zachte tarwe op de markt. Bij gerst valt de productie 8 miljoen ton hoger uit en bij korrelmais 11 miljoen ton. Vooral in Hongarije, Roemenië en Bulgarije vallen de oogsten veel hoger uit dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.