Home

Achtergrond 343 x bekeken

Goede kwaliteit en matige prijzen bij begin van spruitkoolseizoen

Gertjan (links) en Marco Bos, spruitkooltelers uit Hazerswoude, hebben plezier in het oogsten van het hun spruiten.

Gertjan (links) en Marco Bos, spruitkooltelers uit Hazerswoude, hebben plezier in het oogsten van het hun spruiten. "Dinsdag zijn we met de oogst begonnen", zegt Marco Bos. "We werken met een tweerijige spruitenplukker en dat bevalt prima." Over de kwaliteit van de spruiten is Bos uitermate tevreden. Wel werkt de grote hoeveelheid bladeren wat vertragend op de oogstsnelheid, maar dat heeft geen enkel effect op de kwaliteit. De spuiten zijn wel grof. Ongeveer driekwart van de spruiten vallen in de grove B-sortering. De productie schat Bos op ongeveer 20 ton per hectare. De spruitenteler is minder enthousiast over de matige prijsvorming. De huidige prijs laat volgens hem te wensen over. Bos levert zijn spruiten aan de afzetorganisatie Vers Direct Nederland (VDN). Foto Koos van der Spek

Een medewerker van fruitveiling Zuid-Limburg stickert Conférence-peren. Het fruit wordt onder de merknaam Luna Fruit op de markt gebracht. Dit merk is van handelsbedrijf Marni Fruit uit Barendrecht. Het bedrijf richt zich op de handel in groente en fruit uit binnen- en buitenland. De oogst van Conférence komt goed op gang. Telers plukken veel grote maten door de tegenvallende vruchtzetting. Foto Twan Wiermans

Frau Antje verruilt tijdelijk het kaasblokje voor groente. De proef met Frau Antje in een imagocampagne voor Nederlandse glasgroente in Duitse steden is een succes. De campagne krijgt een vervolg in heel Duitsland. Foto AGFPN

Door middel van een protesttocht naar Limoges willen Franse schapenhouders aandacht vragen voor de problemen in hun sector. Foto ANP

De Anti Dierproeven Coalitie kwam vandaag in actie bij de Animal Sciences Group (ASG) in Lelystad. De actie was gericht tegen proeven met varkens die ongezond voer voorgezet krijgen om overgewicht te kweken. Een woordvoerder van de ASG meldt dat de instelling onderzoek doet naar behandelmethoden voor diabetes, hart- en vaatziekten. Hiervoor worden varkens gebruikt die inderdaad speciaal voer krijgen om ze te dik te maken. De actiegroep noemt het een schande dat dieren voor dergelijk onderzoek worden misbruikt. Foto Ton Kastermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.