Home

Achtergrond 191 x bekeken

Frankrijk pleit voor strenge grenscontroles

De Franse minister van landbouw Michel Barnier heeft er met het oog op het Chinese melkschandaal opnieuw op aangedrongen dat de EU ingevoerde voedingsproducten strenger controleert.

''Het is beter ons te beschermen om een schandaal zoals dat met de Chinese kindermelk te voorkomen,'' aldus Barnier.

Frankrijk heeft in het kader van het EU-voorzitterschap al eerder een memorandum ingediend waarin wordt voorgesteld de gezondheids- en kwaliteitscontroles op invoerproducten op te voeren. ''Wat nu in China en omringende landen gebeurt en het eerdere schandaal met olie uit de Oekraine onderstrepen alleen maar het belang van dergelijke maatregelen,'' aldus Barnier tijdens de informele Landbouwraad die dit weekend in Annecy werd gehouden.

Volgens de Franse minister 'moeten we de consumenten beschermen en de methoden en regels voor de controles harmoniseren zodat aan producten die Europa binnen komen dezelfde eisen worden gesteld als aan wat we hier zelf produceren.''

Of registreer je om te kunnen reageren.