Home

Achtergrond 181 x bekeken

'Finland moet wapenwet aanscherpen'

De wapenwet in Finland moet worden aangescherpt. Finland moet handwapens verbieden voor privépersonen.

Dat heeft de Finse premier Matti Vanhanen woensdag gezegd, een dag na de schietpartij op de school in het plaatsje Kauhajoki.

Een 22-jarige student schoot dinsdag negen leerlingen, een leraar en zichzelf dood. Vanhanen bracht woensdag een bezoek aan de getroffen gemeenschap, waar inwoners kaarsen en bloemen bij de onderwijsinstelling hadden neergelegd. Vlaggen hangen halfstok in het Scandinavische land, waar een dag van nationale rouw is uitgeroepen.

Finnen mogen vanaf hun vijftiende een wapen bezitten. Na een andere schietpartij op een school in november vorig jaar ontstond ook een discussie over de wapenwet, maar sindsdien is de wet niet veranderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.