Home

Achtergrond 160 x bekeken

Europarlement langer in Brussel

Het Europarlement verplaatst ook de volgende vergaderweek van Straatsburg naar Brussel.

In het dak van het gebouw in Straatsburg zijn nog meer scheuren en zwakke plekken ontdekt, aldus bronnen vandaag.

De 781 parlementsleden hadden hun vergadering van deze week al verhuisd naar Brussel, bij zeer hoge uitzondering. In de zomervakantie waren betonblokken uit het plafond gevallen op de stoelen van de politici. Als dat tijdens een vergadering was gebeurd, waren er volgens ingewijden circa twintig doden gevallen. Onder anderen CDA'ster Corien Wortmann zag via tv een enorm stuk beton op haar stoel.

Het Europees Parlement is het enige parlement ter wereld dat op twee locaties vergadert. Politici, medewerkers, tolken en journalisten verhuizen vier dagen per maand van Brussel naar Straatsburg. Tegen het gereis is veel protest van vooral Nederlandse politici.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.