Home

Achtergrond 163 x bekeken 6 reacties

Einde dreigt voor veel Chinese veehouderijen

Voor veel Chinese veehouders dreigt het einde van hun bedrijf als gevolg van het melamine-schandaal. De afgelopen week hebben ze hun melk moeten weggooien of weggeven aan familie, vrienden en buren. Sommigen voeren er de varkens mee, meldt het Reformatorisch Dagblad.

„De tussenpersonen zijn eruit geknikkerd, zonder een vervangend systeem”, zegt Marc de Ruiter, een Nederlandse zuivelondernemer in de provincie Shanxi. „Veel verwerkende bedrijven, zoals het mijne, staan ook stil omdat ze eerst een inspectie moeten krijgen. Wie betaalt de schade? Niemand.”

Sommige boeren zijn overgestapt van geconcentreerd veevoer op hooi. Dat is goedkoper, maar vermindert ook de melkproductie. Als de koe helemaal ophoudt met melk geven, kan het volgens veehouders wel tien maanden duren voordat de productie weer op gang is. Daarom kiezen andere boeren voor een nog drastischere aanpak: zij slachten het vee, om de kosten van het veevoer uit te sparen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  het imago is verpest,kan heel lang duren voor het weer terug is

 • no-profile-image

  Harrie

  Dus degene die part nog deel hebben aan de elende worden werr eens het slachtoffer

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dus straks ook melamine in chinees varkensvlees.

 • no-profile-image

  Boontje

  Ha, mooi geprobeerd china met je melk, maar das niet eerlijk hea

 • no-profile-image

  boer

  Als de spectaculaire produktiegroei in china voor het grootste gedeelte alleen maar water en melanine zou bestaan dan is dit ronduit schokkend.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Dit gun ik mijn collega's niet! Ook al wonen ze in China!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.