Home

Achtergrond 148 x bekeken

Dovemansoren

Als er één plek is waar de belangen van de natuurconsument en de natuurproducent bij elkaar komen, dan is dat op de boerencamping.

Recreatieondernemingen in Nederland zijn niet alle in dezelfde mate te kwalificeren als natuurvriendelijk, maar kampeerboerderijen scoren hoog.

Vandaar dat minister Verburg op de zevende november van het vorig jaar een hartstochtelijke oproep deed aan de leden van de koepel van recreatieondernemers, de Recron, om de samenwerking te zoeken met andere partijen in het veld van natuur- en landschapsbeheer. De Recron heeft die handschoen opgepakt en de afgelopen maanden nadrukkelijk de toenadering gezocht tot de Vekabo, de vereniging van kampeerboeren die zich vooral richt op een goede promotie van de kampeerboerderij.

Een poging van de Recron om met de Vekabo tot een deal te komen, waardoor alle 1.600 Vekabo-leden in één klap ook lid zouden worden van de organisatie van recreatieondernemingen, is spaak gelopen op de financiën. De Recron meldde gisteren met trots dat de Vekabo-leden zich nu rechtstreeks bij de Recron kunnen melden als lid van een op agrotoerisme gerichte vakgroep. Het was een steekje boven water naar de collega-organisatie, die terecht de wenkbrauwen optrekt. Het is de vraag of dit soort acties - hoe goed bedoeld ook - de samenwerking tussen beide organisaties bevordert.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.