Home

Achtergrond 161 x bekeken

Doden door bermbom in Uruzgan

Vijf Afghaanse mannen en een kind zijn vanochtend om het leven gekomen door een bermbom ten noorden van de provinciale hoofdstad Tarin Kowt.

Nederlandse en Afghaanse militairen hebben drie gewonde mannen en een gewond kind overgebracht naar het Amerikaanse militaire hospitaal op Kamp Holland. Dat maakte het Nederlandse ministerie van Defensie bekend.

De slachtoffers waren een autoband aan het verwisselen toen één van hen op een geïmproviseerd explosief (IED) stapte. Omstanders riepen daarop de hulp van Afghaanse en Nederlandse militairen in, die op de nabijgelegen patrouillebasis Buman zijn gelegerd. Zij troffen in eerste instantie vijf doden aan. Pas in een later stadium werd het levenloze lichaam van een kind aangetroffen, dat door de kracht van de explosie was weggeslagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.