Home

Achtergrond 163 x bekeken

Dit najaar OV-kaart voor afgestudeerden

Vanaf dit najaar kunnen ex-studenten tegen een aantrekkelijke prijs een jaar lang met trein, bus of metro reizen.

Verkeersminister Camiel Eurlings kondigde vandaag de komst aan van een ov-kaart voor afgestudeerden van universiteiten, hogescholen én mbo-opleidingen. Bij elkaar gaat het om een groep van ongeveer 200.000 mensen.

Eurlings koestert al langer deze wens om ex-studenten te behouden voor het ov. Zij moeten nu na het behalen van hun diploma hun ov-kaart, waarmee ze gratis kunnen reizen, inleveren. Eurlings wilde niet zeggen wat voor voordeel de ex-studenten kunnen rekenen. Gratis reizen is er niet meer bij. ,"Maar ze krijgen een aantrekkelijk aanbod'', wilde hij alleen kwijt. Eind september, begin oktober zal Eurlings zijn plannen bekendmaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.