Home

Achtergrond 168 x bekeken

Cyprus komt met 70 miljoen voor mislukte oogst

Cyprus geeft 70 miljoen euro uit, afkomstig van eigen nationale begroting, aan de landbouw omdat extreme droogte diverse oogsten heeft doen mislukken. 70 miljoen die Cyprus van zijn eigen nationale begroting als steun aan de landbouw mag geven. Dus geen EU-geld!

Ministers van Landbouw van de EU-landen hebben hiertoe gisteren besloten.

Minister Gerda Verburg (Landbouw) onthield zich van stemming, verklaarde ze na afloop van het beraad. "De situatie op Cyprus is buitengewoon ernstig, maar ik zie dat de regering van Cyprus onvoldoende kan aantonen waarvoor ze het geld wil gebruiken.''

De Europese Commissie was ook niet enthousiast over de vergoeding, maar is overstemd door het besluit van de ministers. Het eiland Cyprus, voor de kust van Turkije en Libanon, is sinds 2004 lid van de Europese Unie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.