Home

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Cramer betreurt 'misverstanden'

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) ”betreurt misverstanden” die veroorzaakt zijn door haar optreden, heeft zij woensdag aan de Tweede Kamer geschreven.

De PvdA-bewindsvrouw wilde tot woede van de Kamer dinsdag in het vragenuur niet ingaan op vragen over groene stroom. De Kamer besloot daarop tot een spoeddebat.

Het leek Cramer verstandig om een procedureel antwoord te geven, bij afwezigheid van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken, die eerst verantwoordelijke is bij groene stroom. Cramer zegt niet de bedoeling te hebben gehad informatie achter te houden of de Kamer onvolledig te informeren. Ze dacht dat het beter was niet onmiddellijk mondeling, maar schriftelijk antwoord te geven.

Waarnemend premier Wouter Bos (Jan Peter Balkenende verblijft in New York) schreef de Kamer vandaag naar aanleiding van de kwestie dat "de grondwettelijke inlichtingenplicht van een minister een begrenzing vindt in de reikwijdte van de eigen ministeriële verantwoordelijkheid''. Ze strekt zich volgens Bos "naar zijn aard niet uit tot hetgeen tot de individuele ministeriële verantwoordelijkheid van een andere minister''.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    gesjoemel met groene stroom,er wordt meer groene stroom verkocht dan er wordt geproduceerd,dat is de winst

Of registreer je om te kunnen reageren.