Home

Achtergrond 231 x bekeken

CNC Grondstoffen participeert in Pools bedrijf

De Coöperatieve Nederlandse Champignontelersvereniging (CNC) Grondstoffen in Milsbeek gaat voor 50 procent participeren in het Poolse composteringsbedrijf Holpol Compost uit Gósciejewo.

Het bedrijf ligt midden in een belangrijk productiegebied van champignons in de omgeving van Poznan in het westen van Polen. De andere 50 procent van de aandelen blijft vooralsnog in handen van de huidige aandeelhouder, Holpol International Holding uit Cuijk.

Holpol wil met de samenwerking de kennis en mogelijkheden van CNC gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het naar Nederlandse maatstaven opgezette bedrijf in Polen.

Holpol Compost produceert momenteel 34.000 ton doorgroeide compost per jaar. CNC produceert jaarlijks ruim 375.000 ton doorgroeide compost op productielocaties in Milsbeek, Moerdijk en Ammerzoden. Medio 2009 moet deze productie zijn opgelopen tot 425.000 ton doorgroeide compost per jaar.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.