Home

Achtergrond 265 x bekeken

Budget Farbo 2008 bijna uitgeput

Het budget van 1,9 miljoen euro voor de Farbo-regeling 2008 is bijna uitgeput.

Farbo regelt subsidies voor de aanschaf van arbovriendelijke bedrijfsmiddelen. Volgens de betrokken Agentschap van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn er zoveel aanvragen in behandeling dat er een grote kans bestaat dat het budget niet meer toereikend is en dat aanvragen daardoor worden afgewezen.

Het agentschap heeft inmiddels ruim 700 aanvragen binnen. In de landbouw gaat het vooral om investeringen in een mestschuifrobot.

Nog niet alle aanvragen zijn beoordeeld. Bij afkeuring van de aanvraag komt een nieuwe in aanmerking. De volgorde wordt bepaald aan de hand van de datum van binnenkomst, zolang er nog subsidie beschikbaar is.

Vorig jaar was nog een budget beschikbaar van 3,4 miljoen euro. Ondanks de grote belangstelling voor deze subsidie is het nog onduidelijk of de Farbo-regeling in 2009 wordt gecontinueerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.