Home

Achtergrond 147 x bekeken

Britse minister: pas op met invoer uit blauwtonglanden

De Britse minister voor plattelandszaken Hillary Benn heeft veehouders opgeroepen voorzichtig te zijn bij de import van vee uit landen waar blauwtong heerst.

Eerder vroeg voorzitter Gareth Vaughan van de Farmers Union in Wales aan EU-commissaris Androulla Vassiliou om de regels voor het vervoer van vee tussen blauwtonggebieden met spoed te herzien. Beiden reageren daarmee op herhaaldelijke vondsten van blauwtong bij importvee uit Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Tegelijkertijd roept Benn de Britse boeren op hun dieren te vaccineren. Die oproep volgt op toenemende berichten dat veehouders de vaccinatie uitstellen uit vrees dat dit de vruchtbaarheid van hun dieren aantast. Het hoofd van de diergeneeskundige dienst in Wales constateerde pas al dat het enten tegen blauwtong teleurstellend traag gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.