Home

Achtergrond 146 x bekeken 1 reactie

Bos: Amerika moet af van 'graaikapitalisme'

De kredietcrisis dwingt de Amerikanen afscheid te nemen van een financieel systeem dat is gebouwd op hebzucht.

"Deze vorm van kapitalisme is voorbij'', voorziet minister Wouter Bos van Financiën. "De hele crisis betekent de definitieve teloorgang van een systeem dat is gebaseerd op hebzucht, onverantwoorde risico's en perverse beloningen'', zei de bewindsman vrijdag na afloop van de ministerraad.

Hij constateerde tevens dat beleggers positief reageren op het plan van aanpak waarmee de Amerikaanse regering de kredietcrisis wil bedwingen. "Kennelijk bestaat de gedachte dat dit de mogelijkheid biedt om de risico's uit het systeem te krijgen.'' Bos durfde niet aan te geven of het reddingsplan het einde van de crisis zal betekenen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geld dit ook voor nederland ?ook voor herfkens ?

Of registreer je om te kunnen reageren.