Home

Achtergrond 611 x bekeken

Boekhoorn met Danone in melkdrankjes

Investeerder Marcel Boekhoorn stapt samen met de Franse zuivelreus Danone in de verkoop van milkshakes en andere zuiveldranken.

Dit blijkt uit een mededeling van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Danone en Boekhoorn Beverages Holding hebben daartoe gezamenlijk de zeggenschap verworven over Toeca International Company, voorheen bekend onder de naam The Shake Factory. Het nieuwe bedrijf richt zich volgens de melding op de productie en verkoop van gekoelde verkoopautomaten voor zuivelproducten.

In een bericht in NRC Handelsblad zegt Niek van Exel, directeur van Danone Nederland, dat de nieuwe verkoopautomaten nog in de proeffase zitten. Er is nog zeker een half jaar testen nodig voordat de machines volledig klaar zijn. Over het verdere hoe en wat van de nieuwe onderneming willen Danone en Boekhoorn niet veel kwijt. Het vermoeden is dat ze een soort milkshakemachines willen neerzetten in bedrijfskantines en scholen. The Shake Factory meldde destijd in ieder geval een soort milkshakemachine te hebben ontwikkeld die consumenten milkshakes naar eigen smaak kan leveren. Danone heeft bovendien een nieuw zuiveldrankje, Actimel, dat het snel en breed in de markt wil neerzetten.

Niet bekend is hoeveel geld beide bedrijven investeren in Toeca.

Of registreer je om te kunnen reageren.