Home

Achtergrond 197 x bekeken

Blank kalfsvlees fors goedkoper

Blank kalfsvlees krijgt niet de kans om verder op te krabbelen. Een te ruim aanbod hangt boven de markt. Daarmee moet eerst schoon schip worden gemaakt. Pas dan kan blank kalfsvlees weer omhoog kijken. Dat kan ook, want aan de vraag is niets veranderd. Er komen nu teveel kalveren op de markt en die drukken de prijs bijna een dubbeltje naar beneden. Blank kalfsvlees noteert €4,03.

Alleen in Frankrijk loopt de handel met prijzen van €4,70 voorspoedig. In Italië en Duitsland is de situatie net zo moeizaam als in Nederland. Ook daar is het aanbod te groot. Het is wachten tot Frankrijk de rest van Europa op sleeptouw neemt. Tot die tijd vlakt de prijsdaling van blank kalfsvlees af. Stabiele prijzen liggen in het verschiet.

De roséprijs heeft eveneens te lijden onder het grote aanbod. Er zijn simpelweg teveel kalveren opgezet. Ook de concurrentie met rundvlees speelt een rol. Slagerijen kiezen met de huidige prijzen voor rundvlees en niet voor rosé. Dat zet druk op de prijzen. Doordat rosé de rundvleesprijs nadert, kan die niet veel verder zakken. De roséprijs daalt daarom niet verder.

prognose:

blank gelijk of dalend, rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.