Home

Achtergrond 294 x bekeken 3 reacties

'Betere communicatie over kooieieren noodzakelijk'

De eiersector moet beter communiceren over het feit dat er ook na 2012 nog kooieieren geproduceerd worden.

Volgens Jan Brok, secretaris van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), denken veel afnemers, zoals groothandels, dat er na 2012 geen kooieieren meer te krijgen zijn. Hierdoor zouden ze eerder zwichten voor de druk van Wakker Dier om over te schakelen naar scharreleieren. "Ze denken dat het over 3,5 jaar toch afgelopen is en ze dan dus toch om moeten schakelen. Dat maakt de keuze makkelijker. Bedrijven moeten weten dat eieren uit de kleinvolière ook kooieieren zijn."

Brok kreeg in de bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) bijval voor zijn standpunt. "Na 2012 zijn bovendien ook uit de rest van de wereld nog kooieieren te verkrijgen, misschien zelfs wel uit de rest van Europa", voegde kringvoorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Pluimveehouders Jan Wijnen toe.

PPE-secretaris Ben Dellaert ziet mogelijkheden om het voorstel in de praktijk te brengen. "Deze communicatie lijkt me eenvoudig te organiseren. We weten op welke bedrijven we ons moeten richten. Ik stel voor dat wij dit samen met de Anevei regelen."

Arend Mijs, de voorzitter van deze Algemene Nederlandse Vereniging voor Eierhandelaren, kaartte eerder in de vergadering zelf al aan dat hij er voor pleit om niet te reageren op de uitingen van Wakker Dier, maar wel actief te blijven communiceren over wat de sector goed doet.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rob

  als het kalf verdonken is demp men de put ! ik heb nooit begrepen waarom de mensen van NVP, die ons zouden moeten vertegenwoordigen en verdedigen, geen tegenreactie voeren tegen de leugenachtige verzinsels van wakkerdier. ze hebben nog niks gedaan voor hun geld.

 • no-profile-image

  Henny Hen

  Beter communiceren zou ik graag zien. Foto's van de legbatterij met de kippen. Hoe ze leven, liefst met geluid erbij. Filmpjes nog beter. Ook laten zien hoe de dieren na hun legperiode uit de kooien worden gerukt en de weg naar het slachthuis en in het slachthuis ook laten zien. Dat is communiceren, dank u wel namens een legkip.

 • no-profile-image

  eierboer

  worden die door ons dik betaalde klootzakken nu eindelijk wakker!!

Of registreer je om te kunnen reageren.