Home

Achtergrond 411 x bekeken 2 reacties

Beperkte import herkauwers uit blauwtonggebieden

Nederland legt de import van herkauwers uit gebieden waar andere blauwtong-serotypen zijn vastgesteld dan het in Nederland heersende type 8 aan banden.

Herkauwers mogen alleen worden geïmporteerd als ze zijn gevaccineerd of immuun zijn vanwege een eerdere besmetting óf wanneer ze jonger zijn dan negentig dagen. Ook moeten beschermingseisen tegen knutten in acht zijn genomen en moeten de herkauwers zijn getest.
Nederland heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen de import op deze wijze te beperken. Doel is de insleep van andere serotypen te voorkomen. De importbeperking geldt tot eind dit jaar.

Voorts komen de nationale regels voor de export van herkauwers naar derde landen te vervallen; de EU heeft inmiddels Europese regels afgekondigd.

Ten slotte wordt de vaccinatieperiode tegen blauwtong verlengd tot 31 december 2008. Voor de kosten van de dierenarts kan daarbij subsidie worden aangevraagd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    oomen-dankers

    wij ontvangen het agrarisch dag blad altijd een dag later al weer een paar weken op rij als dat zo doorgaat zeggen wij ons abonement op het gebeurde voorheen ook al dikwijls en hebben al vaak gebeld oomen breda

  • no-profile-image

    opzegger

    Niet bellen, gewoon opzeggen.De krant is toch veels te duur.

Of registreer je om te kunnen reageren.