Home

Achtergrond 160 x bekeken

Beleggen in groeiende markt gezond leven

Mensen streven een steeds gezondere levensstijl na en leven steeds langer.

Dat biedt beleggers nieuwe kansen, stelt onderzoeksbureau Iris van Rabobank en Robeco. Maar de markt van wereldwijd zo'n 1000 miljard dollar staat nog in de kinderschoenen.

Het gezondheidsthema heeft de belegger volgens de onderzoekers nog niet bereikt, omdat er niet genoeg financiële producten zijn die op de trend inspelen. De markt voor een gezonde levensstijl groeit jaarlijks echter met gemiddeld 7 á 8 procent, zo stelt Iris. "Dat is twee keer zo snel als de wereldeconomie.''

De onderzoekers onderscheiden drie beleggingsclusters. Biologische en natuurlijke voeding, voedingssupplementen en dieetbegeleiding, en sport en ontspanning. Producten en diensten in deze clusters zitten de laatste jaren in de lift door de toenemende welvaart, de vergrijzing en de verstedelijking, zo stelt Iris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.