Home

Achtergrond 273 x bekeken 1 reactie

Barnier: geen uitstel batterijverbod

Europa moet vasthouden aan het afgesproken verbod op de legbatterij per 2012.

Dat heeft de Franse landbouwminister Michel Barnier, nu voorzitter van de raad van landbouwministers, verklaard op een bijeenkomst van de werkgroep-dierenwelzijn van het Europees Parlement.

"Ik wil niet dat we terugkomen op de ingangsdatum [van het verbod]. Uitstel zie ik niet zitten", zou Barnier hebben gezegd. In veel Europese lidstaten is het merendeel van de leghennen nog gehuisvest in kooien. Vandaar de vrees van dierenbeschermers dat het kooiverbod mogelijk toch weer wordt uitgesteld. De Europese Commissie houdt tot nu toe echter strikt vast aan de ingangsdatum.

Ook de Nederlandse minister Gerda Verburg wil niet afstappen van 1 januari 2012. Sterker: Nederland verbiedt met ingang van komend jaar ook de verrijkte variant van de legbatterij. Voor pluimveehouders die nu al een verrijkte kooi-systeem hebben komt er een overgangsregeling.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Lies

  De lekkerste schoonste gezondse goedkoopste eieren
  komen van de batterij kippen.

  Wat zijn wij toch domme Nederlanders
  Om dat te gaan verbieden!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.