Home

Achtergrond 205 x bekeken

Barclays neemt delen Lehman Brothers over

De Britse bank Barclays heeft woensdag een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse bank Lehman Brothers om delen van het concern over te nemen.

Dat maakte Barclays bekend. De Britten komen met 1,75 miljard dollar (1,24 miljard euro) over de brug.

De bank koopt Lehmans handel in effecten en obligaties en de advisering bij overnames en fusie. Barclays neemt onder meer het hoofdkantoor in New York en twee datacentrums in New Jersey over. Door de deal zouden tienduizend mensen hun baan kunnen behouden.

Een rechter moet nog over de overeenkomst oordelen, omdat Lehnman uitstel van betaling heeft aangevraagd. Pas na een uitspraak is de overname definitief.

Maandag maakte Lehman Brothers gebruik van een zogeheten chapter 11-procedure, nadat onderhandelingen over een totale overname (onder meer met Barclays) waren stukgelopen. De regeling lijkt op een uitstel van betaling, maar gaat verder. Het doel is door schuldsanering en reorganisaties het bedrijf zelfstandig te laten voortbestaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.