Home

Achtergrond 234 x bekeken 2 reacties

Australische oogst tarwe iets kleiner dan verwacht

De tarweoogst in Australië valt dit jaar iets kleiner uit dan verwacht.

Door een gebrek aan regen in de maand augustus komt het totaal uit op 22,5 tot 23 miljoen ton. Dat voorspelt onderzoeksbureau Australian Crop Forecasters. Eerder gingen analisten uit van een oogst van ruim 24 miljoen ton.

Al met al zou deze oogst het niveau toch weer op een goed gemiddeld niveau brengen, na twee tegenvallende jaren. Door de aanhoudende droogte wisten de tarweboeren vorig jaar maar ruim 13 miljoen ton bij elkaar te schrapen en het seizoen daarvoor zelfs maar 10,8 miljoen ton.

De verwachting is dat de export van tarwe vanuit Australië dit seizoen uitkomt op bijna 9 miljoen ton.

Rene Groeneveld

Laatste reacties

 • no-profile-image

  doordenker

  Volgens mij is het seizoen in Australie omgekeerd aan Europa dus de oogst van dit jaar staat nu te groeien.
  Voorspellen is leuk maar niet als hiermee alleen wordt beoogd de graanprijs voornederlandse graantelers omlaag te praten, De vooraden wereldwijd zijn nog steeds minimaal dus we zullen wel eens zien wat de graanprijs en dus ook de voerprijs begin 2009 gaat doen.

 • no-profile-image

  Geert

  Dit is al de zoveelste correctie naar beneden. De pre-season voorspelling ging nog uit van 27 miljoen ton en wordt nu steeds verder naar beneden bijgesteld. Bij iedere melding van droogte zal de voorspelling nog wel een stukje verder zakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.