Home

Achtergrond 166 x bekeken

Arnhem gaat door met station

De gemeente Arnhem, ProRail en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat gaan gewoon door met de bouw van een nieuw station in Arnhem.

Dat maakten de partijen donderdag bekend. Wel wordt het nieuwe station gefaseerd gebouwd en gaan de betrokkenen op zoek naar extra geld. Eerder dit jaar strandde de aanbesteding van het miljoenenproject, omdat de odrachtgevers en aannemers het niet eens konden worden over de prijs. De bouwbedrijven vroegen vele miljoenen meer dan het budget toeliet. Geen van de partijen wil bedragen noemen.

De gemeente wil doorgaan met het project en het station gefaseerd bouwen. Eerst moet de tunnel naar de perrons worden gebouwd, inclusief winkels, roltrappen en liften. Als die in 2011 klaar is, verdwijnt het tijdelijke station. Reizigers klagen steen en been daarover omdat zij flinke afstanden moeten lopen en veel trappen op- en af moeten.

De opdrachtgevers gaan op zoek naar extra geld om het eigenlijke stationsgebouw, naar ontwerp van architect Ben van Berkel, in de tweede fase te realiseren. De afgelopen maanden is het futuristische ontwerp 'geoptimaliseerd' om kosten te besparen. De nieuwbouw ervan had eigenlijk al volgend jaar klaar moeten zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.