Home

Achtergrond 211 x bekeken

Antisemitisme in Europa toegenomen

Het antisemitisme in Europa is de afgelopen jaren toegenomen, terwijl negatieve houdingen tegenover moslims zijn afgenomen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Amerikaanse denktank Pew Research Center.

De denktank deed onderzoek in zes Europese landen. In alle landen was het antisemitisme toegenomen. Spanje was het minst tolerant tegenover joden en moslims.

Meer dan een vijfde van de Polen en Russen is antisemitisch. In Duitsland was dat een op de vier en in Frankrijk ging het om een op de vijf. Groot-Brittannië viel op als enige land waar negatieve ideeën over joden niet aanzienlijk waren toegenomen. Daar gaat het om een op de tien personen.

Europeanen denken nog minder positief over moslims dan over joden, ook al is het percentage in Rusland en Spanje gedaald. 52 Procent van de Spanjaarden, de helft van de Duitsers, 46 van de Polen, 30 procent van de Russen en circa 25 procent van de Fransen en de Britten staat negatief tegenover moslims.

"Negatieve houdingen tegenover joden komen vaker voor onder ouderen en lageropgeleiden'', staat in het onderzoek. Onderzoekers hebben ruim 4.700 personen ondervraagd in maart en april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.