Home

Achtergrond 217 x bekeken

Actie gestart tegen blijvend hoge gasprijs

Adviesbureau NIFE is een actie gestart tegen de hoge gasprijs.

Het feit dat deze niet mee beweegt met de dalende olieprijs is aanleiding voor tuinders op te roepen een petitie te ondertekenen. "In onze vierjarige historie als 'partner in inkoop' hebben wij nog geen situatie meegemaakt als de huidige", laat NIFE in een open brief aan de tuinder weten. "Al een half jaar melden wij onze klanten dat wij verwachten dat in oktober 2008 de waarde van de olie op zijn laagste punt van het jaar 2008 moet komen te liggen (…), Het is enorm frustrerend (…) dat het er alle schijn van heeft dat wij hierin qua waarde van de olie gelijk hebben, maar dat dit niet terug te zien is in de te contracteren gasprijs." Volgens NIFE Energie-advies liggen de door de GasTerra aangeboden prijzen ruim 5 Eurocent/m3 hoger dan de koppeling olie-gas op zou moeten leveren.

NIFE onderstreept deze frustratie door middel van een grafiek waarin het verloop van de olieprijs is uitgezet tegen die van de gasprijs.

Onder het motto 'Er zit een geurtje aan gas, tuinbouw in verweer tegen gasprijs!' wil het bureau zo veel mogelijk tuinders een petitie laten ondertekenen en daarmee politiek Nederland om opheldering vragen over deze situatie.

NIFE Energie-advies treedt voor ruim 1.200 tuinbouwklanten op als inkoper/adviseur voor de in- en verkoop van gas en stroom.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.