Home

Achtergrond 157 x bekeken 2 reacties

Aantal zieke melkpoederbaby's China loopt op

Het aantal Chinese baby's dat nierstenen heeft gekregen nadat ze vervuild melkpoeder hadden binnengekregen, is inmiddels opgelopen tot ruim 1200.

Inmiddels zijn twee baby's overleden van het nuttigen van de melkpoeder. Dat meldden Chinese staatsmedia vandaag.

Eerder op de dag was er nog sprake van zeshonderd gevallen. Zeker 340 kinderen verblijven in het ziekenhuis, van wie ruim vijftig er slecht aan toe zijn. "In totaal kunnen wel tienduizend kinderen het vervuilde melkpoeder hebben gehad'', bracht het ministerie van Gezondheidszaken naar buiten.

Uit een onderzoek is gebleken dat de kinderen de stof melamine hebben binnengekregen. Deze chemische stof wordt gebruikt om het aanlengen van melk met water te maskeren.

De producent van het melkpoeder, Sanlu, was zeker sinds maart op de hoogte van gezondheidsklachten van baby's. Toch traden de Chinese autoriteiten pas op nadat de regering van Nieuw-Zeeland China had gewezen op de problemen, liet de Nieuw-Zeelandse premier Helen Clark maandag weten. Sanlu is deels eigendom van een Nieuw-Zeelandse zuivelproducent.

In 2004 stierven zeker dertien Chinese baby's doordat ze melkpoeder van Sanlu hadden gedronken. Meer dan 170 zuigelingen moesten toen in het ziekenhuis worden opgenomen. Volgens de autoriteiten hadden criminelen imitatiepoeder zonder voedingswaarde op de markt gebracht en trof Sanlu geen blaam.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  C.E. van Stralen Sijs

  Steeds weer gebeuren er "ongelukjes"met grondstoffen in de voedingsmiddelenindustrie. Schandalig dat onschuldige daar de dupe van worden. Waar kwam die troep vandaan?

 • no-profile-image

  Eerlijk voedsel

  Schandalig!
  Niet te hopen dat de landbouw uit Nederland verdwijnt en we voor ons voedsel afhankelijk worden van dergelijke gewetenloze knoeiers.

Of registreer je om te kunnen reageren.