Home

Achtergrond 170 x bekeken

Aanslag Pakistan opgeëist

Een groep die zichzelf Fedayeen van Islam noemt, heeft vandaag de aanslag op het Marriott Hotel in Pakistan opgeëist, waardoor zaterdagavond zeker 53 mensen om het leven kwamen.

Het in Dubai gevestigde tv-station Al-Arabiya meldde vandaag dat het een telefoontje had gekregen waarin deze informatie werd medegedeeld.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat de organisatie een aanslag claimt in Pakistan. In Irak streed een groep onder dezelfde naam tegen de Amerikaanse aanwezigheid in dat land. Het begrip Fedayeen laat zich omschrijven als een groep van partizanen of zelfopofferaars, die vrijwillig vechten voor een zaak, zonder dat ze zijn verbonden aan een overheid of aan een regulier leger.

De correspondent van al-Arabiya in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad kreeg een sms'je met daarin een nummer. Hij belde het nummer en kreeg een voicemailboodschap te horen van iemand die zichzelf Ahmad Shah Abdali noemt.

Deze persoon eist in de voicemail namens de Fedayeen van Islam dat Pakistan stopt met de steun van de Verenigde Staten in de strijd tegen terreur. Nieuwe aanslagen zouden alleen te voorkomen zijn, als de VS alle gevangen genomen militanten vrij zou laten en als Pakistan zou stoppen met de strijd tegen terroristen in de tribale gebieden nabij de grens met Afghanistan.

Verder werd de dader van de zelfmoordaanslag geprezen als een 'zoeker van het martelaarschap'. De authenticiteit van de boodschap kon nog niet worden bevestigd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.