Home

Achtergrond 181 x bekeken

Ziekenhuis meet pijn per gsm

Het ziekenhuis Bernhoven, dat vestigingen heeft in Oss en Veghel, gaat per mobiele telefoon chronische pijn meten bij honderd patiënten.

Het ziekenhuis Bernhoven, dat vestigingen heeft in Oss en Veghel, gaat per mobiele telefoon chronische pijn meten bij honderd patiënten. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigde dinsdag een bericht daarover in De Telegraaf.

Volgens het ziekenhuis gaat het om een unieke proef in Nederland bij patiënten die chronisch last hebben van rug en nek. Als een patiënt wekelijks op een vast tijdstip belt of een sms-bericht stuurt, krijgen artsen een beter beeld van de ontwikkeling van de pijn.

Met de cijfers 1 tot en met 9 geven de patiënten aan hoeveel pijn ze hebben. De aanpak moet de patiënten het gevoel geven dat ze op de voet worden gevolgd. Als het nodig is, kan de behandeling snel worden aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.