Home

Achtergrond 141 x bekeken

Zestien zwemmers uit zee gered

Bij het Scheveningse strand zijn gistermiddag zestien zwemmers gered uit de zee. Dat heeft de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) gemeld.

De reddingen vonden plaats in minder dan een uur tijd. De zwemmende recreanten werden verrast door een aanhoudende sterke zuidwestenwind in combinatie met een vloedstroom. Door de sterke stroming konden zij niet meer op eigen kracht naar de kant zwemmen.

De HVRB en de kustpolitie voerden in totaal zeven reddingsacties uit. Bij een operatie bij het Noorderstrand werden vier personen uit de zee bevrijd, de overige zwemmers zijn gered bij acties langs het Zuiderstrand.

De HVRB waarschuwt zwemmers om de komende dagen rekening te houden met een sterke vloedstroom vanwege springtij. Zij adviseert recreanten niet te ver de zee in te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.