Home

Achtergrond 197 x bekeken 1 reactie

Willekeur bij toekenning CO2-emissierechten

Gemeenten gaan verschillend om met de vraag of twee (of meer) vestigingen van één glastuinbouwbedrijf beschouwd moeten worden als één inrichting.

Dat kan bepalend zijn voor deelname aan de Europese CO2-emissiehandel. Dat blijkt uit een rondgang van het Agrarisch Dagblad krant langs verschillende tuinders die vanaf dit jaar verplicht meedraaien in het Europese emissiehandelssysteem ETS. LTO/Glaskracht bevestigt dat hierover geen eenduidigheid bestaat bij gemeenten.

Het ministerie van Vrom stuurde onlangs een conceptbesluit over de toewijzing van CO2-emissierechten naar de Kamer. Sommige glastuinders krijgen volgens dat concept, in vergelijking met een eerder stuk, veel meer rechten toebedeeld; andere juist
veel minder; weer andere zijn van de deelnemerslijst afgehaald.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    E.T.

    Niet is het CO2 emmissiesysteem in dat geval krom, het gehele systeem is zo bezopen als het maar kan. Gefaseerde invoering van CO2 belasting is veel beter, maar dat schijnt multinationals geld te gaan kosten.... Exxon/Mobil had in 2007 40 miljard US$ winst, en klimaatsverandering is in gang.... Het wordt tijd dat de EU zijn relaties met de VS verbreekt en dat Balkenende wordt berecht voor samenzweering met de vijand. Ook de NUTS privatiseringen van Jorritsma moeten worden teruggedraaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.