Home

Achtergrond 179 x bekeken

Vooruitblik op noviteiten Horti Fair

Tijdens de HortiFair Preview lieten leveranciers alvast nieuwe producten en diensten zien, die ze tijdens de komende Horti Fair gaan presenteren.

In Tomatoworld in Honselersdijk toonden ongeveer 20 bedrijven hun noviteiten. Zo presenteerde een Finse leverancier een simpel concept voor koeling in een gesloten kas, op basis van condensatie van water tegen koude waterbuizen.

Verder was er een geïntegreerd systeem voor watersilo’s te zien, waarbij de silobekleding en het afdekkende anti-alg drijfzeil tot één geheel waren verwerkt. Bij verhitting voor drainwaterontsmetting kan energiezuinig gebruik gemaakt worden van warm water uit de buffertank. Intelligente schermmotoren voorkomen dat er kieren ontstaan tussen het schermdoek en de tralie. Alle ventilatoren kunnen op hetzelfde gewenste toerental blijven draaien, zonder beïnvloed te worden door windinvloeden of andere plaatselijke tegendruk. Een computerprogramma kan berekenen wat de eind-eigenschappen van een substraat worden, indien een ander substraat wordt bijgemengd.

Meer informatie over de noviteiten is te lezen in Weekblad Groenten & Fruit van 4 september.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.