Home

Achtergrond 148 x bekeken

Voorman Democraten in Arkansas doodgeschoten

De voorzitter van de Democratische partij in de Amerikaanse staat Arkansas is gisteren vermoord.

Bill Gwatney werd neergeschoten in het partijkantoor in Little Rock. In kritieke toestand werd hij overgebracht naar het ziekenhuis en overleed later, melden Amerikaanse media.

De vermoedelijke dader kwam ook om nadat hij was neergeschoten door de politie na een wilde achtervolging. Over zijn motief is niets bekend.

Een medewerker van de Democratische partij zei dat de verdachte van de moord in het partijkantoor in Little Rock had gezegd dat hij als vrijwilliger aan de slag wilde. Daarna duwde de man een werknemer in het gebouw opzij en baande zich een weg naar het kantoor van Gwatney.

Gwatney was een persoonlijke vriend van voormalig president Bill Clinton en diens vrouw Hillary. Zij hebben een verklaring uitgegegeven waarin zij zeggen dat zij diep geschokt zijn door het overlijden van Gwatney. De Democratische presidentskandidaat Barack Obama liet weten dat hij "bedroefd en geschokt was door de tragedie''.

Het was het tweede gewelddadige incident in een gebouw van de Democraten in een half jaar tijd. In december nam een man in een kantoor van Hillary Clinton in Rochester enkele mensen in gijzeling. De als geestesziek bekendstaande man beschikte over een nepbom en gaf zich na enige tijd over.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.