Home

Achtergrond 172 x bekeken

Vliegtickets in een jaar tijd kwart duurder

De prijzen van vliegtickets zijn in een jaar tijd met 25,4 procent, een kwart, gestegen.

Dat blijkt uit de maandelijkse top 5 van meest gestegen prijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens CBS-econoom Michiel Vergeer komt de stijging voor het overgrote deel voor rekening van de gestegen brandstofprijzen die de luchtvaartmaatschappijen deels doorberekenen. De per 1 juli ingevoerde vliegtaks doet er nog een klein schepje bovenop.

Een woordvoerster van luchtvaartmaatschappij KLM zegt in een reactie dat de enorme prijsstijging "realiteit is in deze markt. Wij zijn daar ook niet blij mee. We zien graag volle vliegtuigen.'' De vliegmaatschappij zegt niet anders te kunnen dan de gestegen brandstofkosten voor een deel door te berekenen. "Als je wil blijven bestaan, zal je wel moeten.'' De woordvoerster wijst erop dat de gestegen kosten niet een-op-een worden doorberekend aan de consument.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.