Home

Achtergrond 652 x bekeken

Verdoofd castreren in startblokken

Niets staat verdoofd castreren nog in de weg.

Niets staat verdoofd castreren nog in de weg. Het ministerie van landbouw heeft vandaag de regeling voor het verdoofd castreren van biggen gepubliceerd in de Staatscourant. Nico Kroes testte de NAM-gasverdovingsbox. Foto Wim Jonker

Leonie Elburg (8) helpt bij het lossen van Cobb-grootouderdieren op een pluimveehouderij is Oudehaske. Leonie was op pad met haar vader, die pluimveebedrijfbegeleider is en zijn dochter fotografeerde. Dick Elburg is begeleider voor bedrijven met Cobb-grootouderdieren en geeft onder meer advies over voer, water en licht. Daarnaast begeleidt hij het opfokken en transport. Af en toe neemt hij zijn kinderen mee naar zijn werk. "Dit keer was Leonie aan de beurt. Ze vond het prachtig om mee te gaan naar een pluimveehouderij. De procedure bij het bedrijf was al een hele happening, je moet verplicht douchen en kleding van het bedrijf aan. En die kuikens doen het natuurlijk altijd goed", zegt Elburg.

Melkveehouder Jentsje Greijdanus uit Akkrum is bezig met het oogsten van een van de laatste sneden gras van dit jaar. Het mooie en vooral droge weer dat is voorspeld voor de komende dagen maakt dat veehouders in het land massaal zijn gaan maaien. Loonwerkers werken letterlijk dag en nacht om al het gras op tijd binnen te krijgen. Zondag trekken na aangename temperaturen in de loop van de dag onweersbuien over het land. Maandag ligt ons land weer voor een groot deel onder een deken van wolken . Foto Alex de Haan

Geïnteresseerde tomatentelers bezochten vandaag en gisteren de demokwekerij van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan in het Brabantse Steenbergen. Ieder jaar brengen veredelaars weer verbeteringen in bestaande rassen aan. Voor veel telers is kiezen van een nieuw ras geen eenvoudige zaak. Zeker nu het segment bij tomaat de laatste jaren sterk is toegenomen. Zelf zien en beoordelen met extra informatie van ras- en teeltdeskundigen zijn voor veel telers van essentieel belang bij het maken van een definitieve keuze. Foto Clement Mol

Mariann Fischer Boel in gesprek met voorzitter Hans-Gert Pöttering van Europarlement. Foto Jan Anninga

Een medewerker van de Friese graancollecteur George Pars duwt het graan op naar de graanwerper. De graanoogst heeft in de Friese regio twee goede oogstdagen gezien. Volgens directeur Jelte Pars is het geoogste areaal nu uitgekomen op 70 procent. Anne van der Woude

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.